Saturday, October 14, 2006

Fredsprisen

Gratulerer masse til fredsprisvinneren, Muhammad Yunus. Fantastisk bra valg synes jeg. Mikrokredit er virkelig noe som er verdt å kjempe for og som kan være løsningen for mange for å komme seg ut av fattigdom. Særlig har han og Grameen Bank hjulpet kvinner til å starte små bedrifter slik at de kan forsørge seg selv og familien. Alle ære både til banken og til kvinnene som tar tak i situasjonen sin og prøver å forandre den!

I all beskjedenhet ønsker jeg å trekke en liten paralell fra Grameen Bank til STAO.
Grameen Bank organiserer lånetakerne i små grupper som må garantere for lånet sammen. STAO organiserer enker i grupper som sparer sammen mot et felles mål, og som samtidig får støtte fra STAO både med økonomisk rådgivning og penger. Grameen Bank gir mikrokredittlån, STAO gir mikrokreditt. Ok, så er Grameen Bank representert i 40 land, og STAO kun i en landsby i Uganda, men likevel! Føler vi er med på å gjøre noe rett, og fikk på en måte det bekreftet i dag. Bildet er forresten tatt når vi var i Uganda, og fikk være med på samtale med enkegrupper.

Konklusjon: gleder meg over fredsprisannonseringen i dag, og sammen kan vi hjelpe noen ut av fattigdom!

Og for de som ikke har vært der enda: sjekk ut http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1494583.ece og engelien.homeip.net/stao

1 comment:

Anonymous said...

Så du har kje gjort så møje i d sista, m andre ord?? :)