Saturday, May 19, 2007

17. mai




Jeg elsker 17. mai. Det er jo helt fantastisk med så mange folk pent pyntet ute i gatene for å feire at vi bor i et fritt og demokratisk land. Møtte en mann fra Burundi på bussen hjem 17. mai kveld, og han var helt over seg av begeistring for nasjonaldagsfeiringen. Han hadde aldri vært med på noe lignende, og mente folk i Norge var svært glad i landet sitt og at de hadde god grunn til å være det. Jeg skrøyt selvfølgelig litt av øst-Afrika tilbake igjen, men det er jo ingen tvil om at det er en fordel å bo i Norge på mange måter.

Her er et kort sammendrag av min og Stefans 17. mai feiring:

Vi startet med å gå i tog rundt Bergen sentrum sammen med studentkorene, før vi tok oss en velfortjent hvil på en takterasse hos faren til en i koret. Derfra bar det ned i sentrum igjen, hvor vi holdt to mindre konserter, en i musikkpaviljongen og en på torgallmenningen. Begge var betalte oppdrag, så det er jo ikke verst:) Så dro vi hjem en liten tur og fikk skiftet, før vi dro til Birger og Nhat og spiste rømmegrøt og spekemat. Til slutt var det konsert på Festplassen med bandet til en Stefan går på skole med, så da avsluttet jeg dagen med det, mens Stefan dro hjem.

Det var god stmning og fantastisk vær i Bergen :) Vi var slitne i beina og solbrente i fjeset, men godt fornøyd med 17. mai!

No comments: